Dit zijn wij

Ik ben als vierde 'Dewaele' aan de slag op de hoeve in Stavele. Elke generatie legt zijn accenten. Mijn vader Luc heeft gekozen om de dierlijke tak uit te bouwen (van zeug en big tot vleesvarken) en specialiseerde zich in de akkerbouw met bewaaraardappel. Nu begint er weer een nieuw verhaal!

foto: Astrid Agemans voor Bioforum Vlaanderen

De keuze voor bio maakte ik niet zomaar. Al studerend en moestuinierend leerde ik biologische landbouw van ver en dichtbij kennen. Tijdens mijn eerste job als praktijkonderzoeker kreeg ik grote goesting om er zelf aan te beginnen. Meer over mijn motivatie voor biologische landbouw vind je in dit interview in Bioactief.

foto: copyright VLAM Allesoverbio.be 

Ontdek ook collega's in de streek

Lo-Reninge, bio melkvee (zie filmpje!)

 

Poperinge, biobier

 

Beauvoorde, bio kleinfruit, confituren, sappen, ...

 

Leisele, bio groenten e.a.

 

Lo-Reninge, bio groenten e.a.

Voormezele, bio tuinsappen

Poperinge, korte-keten initiatief

Gijverinkhove, alles met rabarber